Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

 

Vellykket testturnering før EM i kørestolsrugby

Opdateret d. 21-04-2019

Af Morten Bank Jensen

Forberedelserne er i fuld gang frem mod EM i kørestolsrugby til august i Vejle. Henover påsken har der været afholdt firenationersturnering på Musholm Feriecenter ved Korsør.

 

Mens de fleste danskere nyder de solrige påskedage med familiefrokoster og afslapning, er der dømt anderledes hårdt arbejde for landets dygtigste kørestolsrugbyspillere.

 

Det danske landshold har sat Frankrig, Canada og Sverige stævne i ferie-, sport og konferencecentret Musholm ved Korsør. Med fuldt kampprogram torsdag til søndag er det en chance for landstræner Jason Regier til at se sit hold an mod udvalgte topnationer.

 

- Jeg er meget glad for den kvalitet og intensitet, jeg har set i spillet. Vi får prøvet nogle ting af både i forhold til opstilling og i forhold til de taktiske facetter, siger landstræneren.

 

Turneringen har resulteret i lutter danske sejre og sluttede søndag med dansk sejr på 51-49 i en spændende finale mod Frankrig. Canada blev nummer tre efter en storsejr over Sverige.

 

- Især kampene mod Frankrig og Canada har været på et højt niveau og meget jævnbyrdige. Det er rigtig gode mandskaber, og det er sejre, vi kan bruge til noget. Sverige er en lidt anden historie, de mangler en af deres profiler, og det gør en forskel, forklarer landsholdsspiller Mikkel Schöttel.

 

- Vi har brugt kampene til at få et par nye spillere integreret, men vi vil heller ikke vise alt, hvad vi kan endnu. Det gælder om at holde kortene ind til kroppen så tæt på EM, især i forhold til Frankrig som meget vel kunne blive dem, vi skal møde i en semifinale, siger Mikkel Schöttel.

 

Alt fokus rettet mod EM i Vejle

Sidste år blev der holdt en lignende træningsturnering også på Musholm, men det forestående EM på hjemmebane giver årets turnering en anden grad af alvor. Om mindre end fire måneder går det løs i Vejle, hvor der er to klare målsætninger: At skabe en fantastisk event, der igen sætter Vejle på landkortet som parasportens hovedstad, og at det for første gang nogensinde skal lykkes et dansk kørestolsrugbylandshold at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020. Det sidste vil kræve en finaleplads ved EM.

 

- Vi bruger den her turnering til at prøve nogle ting af. Og så har vi endnu en forberedelsesturnering i juni i Polen, hvor det handler mere om finpudsning og sikre, at vi står helt skarpt til EM, siger landstræner Jason Regier.

 

Fakta om EM

EM i kørestolsrugby 2019 finder sted fra den 7.-11. august i DGI Huset i Vejle. Parasport Danmark og den internationale organisation for kørestolsrugby, IWRF, står bag arrangementet i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmarks hovedsponsorer: JYSK, Pressalit og Elsass Fonden.

Danmark er i pulje med England, Polen og Schweiz. To hold går videre til semifinalerne, vinder man en evt. semifinale, er man kvalificeret til De Paralympiske Lege i Tokyo.


Seneste Nyheder

Donation til RaceRunning i Vejle
Vellykket testturnering før EM i kørestolsrugby
Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
DIF søger en kommunikationskonsulent med fokus på de Paralympiske Lege
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster