Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Junior Håndcykling

God motion og sport for alle!

Dansk Handicap Idrætsforbund (Parasport Danmark) starter i 2015 et spændende nyt projekt op i samarbejde med landets Børne-terapier og skoler. Projektet har til formål at få unge i målgruppen 10 til 18 år til at motionere regelmæssigt.

Handicapidrætten har i de senere år måtte konstatere, at flere og flere unge i vores klubber møder op i alt for dårlig form. Samtidig har vi erfaret at mange af de unge som træner i landets Børne-terapier og på skolerne ikke får rørt sig på andre tidspunkter, end når de træner i terapierne. Parasport Danmark ønsker derfor at sætte fokus på de unges mulighed for at røre sig og håber på, igennem cykling, at kunne bidrage til at give de unge en mere normal dansk idrætslig oplevelse.

 

Hurtig og fræk!

Håndcykling er verdens stærkest voksende disciplin i cyklingen, og det er ikke uden grund. Der er fart og tempo over det at køre håndcykel, og cykeltypen har mulighed for at skabe gode rammer for motion for et meget stort antal handicaps.

Hos Invacare har vi fundet en kvalitets junior håndcykel med mulighed for at kunne indstille den til flere forskellige brugere og med særligt gode muligheder for at kunne tilpasses den enkeltes behov og handicap. Cyklen er simpel i sin opbygning og er stort set fri for vedligeholdelse. Det sikrer de unge et værktøj til motion såvel hjemme som ude til arrangementer, og som ikke giver forældre grå hår i hovedet at holde kørende.

 

Samtidig er cyklen billig i forhold til alternative cykler af forskellige typer på markedet.

Håndcyklen kan derfor blive en perfekt daglig kilde til motion og socialt samvær med andre unge på gaden og en mulighed for at få en idræt at mødes over med andre ligestillede.

 

Parasport Danmark samler de unge aktive

Hos Parasport Danmark ser vi her en mulighed for at få engageret unge i sport tidligt. Vi vil derfor i 2015 styrke muligheden for at møde andre som cykler til spændende samlinger rundt i landet med håndcyklen som centrum for aktiviteterne.

Vi vil ligeledes i fælleskab med forældrene etablere netværk af unge, som lokalt kan mødes og træne på cyklerne.

 

Der vil i løbet af vinteren 2014-15 blive arrangeret nogle ”Kom og prøv” arrangementer, som vi vil bede alle terapier og skoler, samt forældre til de unge, om at støtte, så vi får rigtig mange unge ud og prøve cyklerne.

 

Vi forventer at placere arrangementerne centralt rundt omkring i landet. Placeringerne og tidspunkter afhænger dog i væsentlig grad af interessen, så vi opfordrer alle til hurtigst muligt at tilmelde de unge, så vi kan lave en effektiv planlægning af opstarten.

Vi vil også besøge en række af landets store terapier og skoler for at præsentere cyklen og projektet for terapeuter og udvalgte brugere. Så husk at spørge efter projektet, hvor jeres unge træner lokalt.

 

Hvem kan deltage

Har man en bare rimelig funktion i arme og evner at styre en cykel i et lukket miljø, har man mulighed for at være en del af vores håndcykel-projekt. Som udgangspunkt deler vi ikke de unge op i klasser. Men det kan dog tænkes, at vi på sigt vil se lidt ind i hvilke udfordringer, vi kan byde de unge og på et senere tidspunkt også skele lidt til hvilken klasse i cyklingen, deres handicap giver mulighed for konkurrence i. Men som udgangspunkt handler projektet om at få motion på en sjov og givende måde, hvor legen ikke er en uvæsentlig del af motionen.

 

Har I spørgsmål til projektet er I velkommen til at rette henvendelse til Parasport Danmark (Parasport Danmark) enten telefonisk eller via mail.

 

Du kan ved at klikke her, downloade folderen om Junior Håndcykling.

 

 

Kontakt

Dennis Harløv Madsen

Fmd. Parasport Danmark Cykeludvalget

e-mail: tandem@energimail.dk

Tlf. 26 27 16 48

 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster