Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Rosenmeier gør status

Peter Rosenmeier ved De Paralympiske Lege i Beijing i 2008. Her vandt Rosenmeier guld, og målet i London til sommer er at gentage bedriften.
6. juni 2012

Med godt tre måneder til De Paralympiske Lege og med tre afsluttede turneringer i maj måned gør den forsvarende paralympiske mester i bordtennis, Peter Rosenmeier, status over turneringerne, formen og mulighederne ved PL.

 

Du har spillet fire internationale turneringer i 2012 med de tre sidste indenfor den sidste måned. Det er blevet til en 1.plads, en 2.plads, en 3.plads og en kvartfinaleplads. Hvad er dine tanker omkring resultaterne?

- Man tager jo altid af sted for at vinde. Derfor er jeg heller ikke helt tilfreds med resultaterne, men hvis man kigger lidt nærmere på dem, så har jeg i 2012 spillet 34 kampe og vundet de 31. Så selvom at det ikke er til et 12-tal, så vil jeg stadigvæk generelt godkende første halvdel af 2012.

 

Et af dine mål med turneringerne var at konsolidere din 2.plads på verdensranglisten. Hvordan ser det ud nu efter forårets resultater?

- Det kommer til at blive meget tæt. Næste og sidste verdensrangliste inden PL kommer 1.juli, og jeg håber, at mine resultater er nok til, at jeg kan forsvare 2.pladsen og dermed sikre mig en god udgangsposition i forhold til lodtrækningen i London.

 

Du har nu lidt mindre end tre måneder til, at det går løs i London. Hvordan forbereder du dig optimalt, og kan du bruge erfaringerne fra de turneringer, du har været til?

- Absolut. Dels har jeg fået en fornemmelse af, hvor jeg står i forhold til de andre, og dels har jeg haft mulighed for at afprøve de ting, som vi har trænet i træningslokalet. Jeg har derfor en god fornemmelse af, hvad det er, jeg skal optimere, samt hvad der fungerer og ikke fungerer. Den sidste tid frem mod PL skal gå med en opjustering af træningen samt meget kamporienterede øvelser.

 

Du har tidligere meldt ud, at du går benhårdt efter guldet i London – er det stadigvæk målet?

- Ja, det er der ingen tvivl om, at det er. Jeg er forsvarende mester, og selvfølgelig tager jeg til London for at vinde. Hvordan turneringen så former sig, og om jeg bagefter vil være tilfreds med at stå med sølv eller bronze, det kan jeg først svare på efterfølgende, men guldet er selvfølgelig målet.

 

Hvad glæder du dig mest til at opleve i London?

- Jeg glæder mig allermest til at se Dannebrog stryge til tops i bordtennisarenaen. Udover det så er det altid spændende at være en del af det olympiske koncept. Det er sjovt at være sammen med atleterne fra de andre idrætter og dele deres sejre og nederlag med dem.

 

De Paralympiske Lege

PL afvikles i dagene 29. august til 9. september, og bordtennis afvikles fra d. 30. august til d. 8. september. Peter Rosenmeier var den første danske atlet, der blev udtaget til De Paralympiske Lege i London, og han er den eneste danske bordtennisspiller, der skal konkurrere ved legene.


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster