Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Dansk guld og tre sølv på sidstedagen ved EM i atletik

Daniel Wagner Jørgensen på medaljeskamlen.
29. juni 2012

Af Bent Gaarsted
bga@dhif.dk

De danske atleter fuldendte det bedste danske EM nogensinde med hele fire medaljer i de afsluttende konkurrencer. Jackie Christiansen, Tranbjerg, vandt kuglestødskonkurrencen suverænt med et stød på 17,83 meter og fik dermed bevist, at han for alvor er ved at være ovenpå efter sin alvorlige bicepsskade i december. Århus-løberen Mikael Krarup Andersens sølvmedalje på 5.000 m og vejlenseren Daniel Wagner Jørgensens samme i både 200 meter og længdespring var ligeledes bemærkelsesværdige, da en maveforgiftning var ved at sætte en stopper for deres deltagelse.


- Vi går efter guld og verdensrekord til PL, udtalte Jackie T. Christiansen efter en super serie, som gav guld i kuglestød. Hele setuppet, timingen og den afsluttende kuglestødskonkurrence blev gennemført uden større kiksere, så nu skal der finpudses frem mod De Paralympiske Lege i London, kom det fra en glad træner Simon Stewart.


19-årige Daniel Wagner Jørgensen gennemførte sit første seniormesterskab på fornemste vis og satte en tyk streg under sit store talent. Tirsdag aften pådrog han sig en madforgiftning, sov indtil tre timer før han onsdag skulle i 200 meter-finalen.

- Jeg går ind til dette løb for at gennemføre og kæmpe for en medalje, udtalte Daniel kort før han trykkede den af i startblokken. 26,73 sek. stod der på lystavlen efter løbet, og det var både personlig rekord og nok til en sølvmedalje. Det var ikke uden fysiske kvaler: Da Daniel tordnede over målstregen, fortsatte han direkte ud til hækken og kastede op.


Torsdag stod den på længdespring for Daniel - en disciplin hvor han er oppe imod store stjerner. Derfor var Daniel uden nerver og pres og kunne give den fuld gas. Han præsterede meget overbevisende serie, hvor hans bedste spring var 27 cm længere end hans personlig bedste. Springet på 5,87 meter var nok til at indbringe Daniel den tredje EM-sølvmedalje.

 

Den blinde løber Mikael Krarup Andersens guide Laust pådrog sig ligesom Daniel en maveforgiftning, og der var derfor tvivl om, om de to kunne gennemføre finalen på 5.000 meter. Taktikken var lagt i forhold til den situation, og de var nødt til at følge den minutiøst gennem løbet for at kunne gennemføre. Ca en kilometer før mål kom et lidt uventet angreb fra en spansk løber, og danskerne var nødt til at følge efter og lægge sig lige bag spanieren. De sidste 50 meter blev en spurt af de store, og desværre blev Mikael slået med 0,18 sekunder og måtte nøjes med sølv. Hængende op ad rækværket var Mikael alligevel tilfreds:

- Jeg vidste slet ikke jeg kunne afslutte så stærkt!

 

Kørestolsracer Ebbe Blichfeldt var den sidste dansker i aktion. Han havde ikke sin bedste dag, men kom alligevel ind på en femteplads på 1.500 meter-distancen.

 

Dansk Handicap Idræts-Forbunds målsætning var på fem medaljer ved EM i atletik. Det danske atletiklandshold kom i mål med to guld-, fire sølv- og en bronzemedalje, hvilket må siges mere end godkendt.

 

Paralympisk udtagelse venter

De to sidste pladser til De Paralympiske Lege i London skal nu fordelels blandt de tre atleter, som ikke er forhåndsudtagede. Det bliver en meget vanskelig opgave for DHIF's elitesektion og landstrænerstaben efter dette EM.


I alt seks danske atleter stillede til start ved EM:

  • Jackie Christiansen, Tranbjerg – kuglestød (stående - benamputeret)
  • Jacob Dahl, Århus – kuglestød (siddende – kørestolsbruger)
  • Ronni Jensen, Viby J – diskoskast (stående – lammelser i venstre side)
  • Mikael K. Andersen, Århus – løb (blind – løber med guide Laust Bengtsen)
  • Daniel Wagner Jørgensen, Vejle – sprint, længdespring (benamputeret)
  • Ebbe Blichfeldt, Hvide Sande (bosiddende i Schweiz) – kørestolsrace (kørestolsbruger)

EM afvikles i Stadskanaal i Holland fra den 23.-28. juni 2012. EM er den sidste store styrkeprøve for de europæiske atleter, inden De Paralympiske Lege (PL) bliver skudt i gang i slutningen af august, og ud over at kæmpe om topplaceringerne med den absolutte europæiske elite skal også de sidste danske kvotepladser til PL fordeles.

 

Yderligere information

Dansk Handicap Idræts-Forbunds hjemmeside: www.dhif.dk

Den officielle danske paralympiske hjemmeside: www.paralympic.dk

Følg også de danske atleter frem mod PL på Facebook: www.facebook.com/danmarktilpl


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster