Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Ungt paralympisk hold skal inspirere

Kulturminister Uffe Elbæk i snak med sprinter og længdespringer Daniel Wagner Jørgensen samt svømmerne Mikkel Asmussen og Kasper Zysek. Foto: Preben B. Søborg/Sportsfoto.
3. august 2012

Af Ane Rønn-Poulsen
arp@dhif.dk

Dansk Handicap Idræts-Forbund sender om få uger 28 toptrænede atleter til De Paralympiske Lege. Kulturminister Uffe Elbæk ønskede det unge danske hold – hvoraf halvdelen er debutanter – held og lykke og understregede, hvordan atleterne ikke kun skal kæmpe om medaljer, men også kan inspirere andre.

 

Dansk Handicap Idræts-Forbund kunne i dag på et pressemøde i Odense Congress Center præsentere medaljemålsætningen og det samlede danske hold, der skal forsvare de danske farver ved De Paralympiske Lege i London, der afvikles fra den 29. august på de samme arenaer, hvor OL lige nu kører i højeste gear. Kulturminister Uffe Elbæk var mødt op for at hilse på atleterne og ønske dem held og lykke i London.

 

Kulturministeren så frem til selv overvære nogle af de danske konkurrencer.

– Det er først og fremmest er det rigtig dejligt, at 28 atleter har kvalificeret sig til legene i London, og det at være her og møde dem glæder mig både på det politiske og på det personlige plan. Jeg ser meget frem til at se dem i aktion i London, sagde Uffe Elbæk, der også fremhævede vigtigheden af, at legene i år får en større mediedækning herhjemme end nogensinde:

– Den øgede medieinteresse er vigtig. De Paralympiske Lege fortjener en større og endnu mere seriøs mediedækning, og jeg er sikker på, at der om en lille måned bliver stor opmærksomhed omkring de danske atleter, der i den grad kan inspirere os andre.

 

Kulturministeren fremhævede desuden det vigtige samarbejde mellem Dansk Handicap Idræts-Forbund og Team Danmark samt den stærke opbakning fra DHIF’s hovedsponsorer, JYSK, Pressalit og TryghedsGruppen, hvis engagement ifølge ministeren er bemærkelsesværdigt og på samme måde inspirerende for andre.

 

Ungt hold

Elitechef og chef de mission for den danske delegation, Michael Møllgaard Nielsen, kunne præsentere et hold med en god spredning med stærke, rutinerede profiler – med de forsvarende paralympiske mestre Jackie Christiansen og Peter Rosenmeier i spidsen – og så 14 debutanter, der skal opleve den helt unikke paralympiske stemning for første gang.

 

Den officielle medaljemålsætning er på syv danske medaljer, men ikke kun dansk metal i London er afgørende:

– Målsætningen er lavet i samarbejde med vores landstrænere, og den er ambitiøs set i lyset af, at vi har et ungt hold med mange debutanter. Men vi mener også, at den er realistisk, lød vurderingen fra Michael Møllgaard Nielsen, der også lagde vægt på atleternes styrke som forbilleder.

– Sloganet for legene i London ”Inspire a generation” er meget sigende også for vores atleter, der for alvor kan være med til at inspirere andre – både den almindelige tv-seer og børn og unge med handicap, som kan se, hvor langt man kan drive det med idrætten.

 

Danmarks Radio har købt rettighederne til at dække legene i Danmark og planlægger at sende et dagligt paralympisk magasin i primetime samt daglige livetransmissioner fra udvalgte danske konkurrencer.


Download mere information om det danske hold: 

 

Den paralympiske træningssamling

Den danske trup bestående af atleter, trænere og staff er i disse dage samlet i Odense Congress Center, som et sidste vigtigt led i forberedelserne til PL i London. Træningssamlingen er et led i handicapidrættens eliteakademi Pressalit Sports Academy, der gennem en række seminarer på tværs af idrætsgrene har rustet atleterne blandt andet til udfordringerne i London.

 

Fakta om De Paralympiske Lege i London

  • Afholdes fra den 29. august til den 9. september 2012
  • 20 sportsgrene
  • 19 arenaer
  • 160 lande
  • 4.200 atleter
  • 6.500 akkrediterede medier
  • 2 mio. billetter til salg
  • Der forventes 3,8 mia. seere verden over

De Paralympiske Lege er handicapidrættens uden sammenligning største eliteidrætsstævne for idrætsudøvere med handicap. Størstedelen af atleterne har fysiske handicap, men i udvalgte idrætsgrene deltager også atleter med udviklingshandicap. Inden for sidstnævnte gruppe har ingen danske atleter kvalificeret sig. Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK, Pressalit A/S og TryghedsGruppen. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

Følg de danske atleter frem mod legene i London på www.paralympic.dk, hvor der også kan findes kontaktinformationer på atleterne, og på Facebook-siden www.facebook.com/danmarktilplKontaktinformation:
Michael Møllgaard Nielsen, chef de mission og elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund

E-mail: mmn@dhif.dk

Tlf. +45 20 82 02 69


Ane Rønn-Poulsen, presseansvarlig for De Paralympiske Lege

E-mail: arp@dhif.dk

Tlf. +45 22 36 10 93


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster