Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

De danske atleter godt fra start

Niels Korfitz Mortensen. Foto: Lars Møller.
31. august 2012

Af Birger Andersen

Danske svømmere, goalballspillere og en enkelt rytter var i aktion på den første konkurrencedag ved De Paralympíske Lege i London, hvor det danske hold endnu har den første medalje til gode.


Svømning:

Fem af de unge danske svømmere lagde ud i det olympiske svømmebasin, men ved formiddagens indledende heats formåede ingen af de danske PL-debutanter at kvalificere sig til aftenens finaler. 20-årige Jonas Larsen fra Taastrup satte personlig rekord i 50 meter fri med tiden 40,48 sekunder. Det var to sekunder bedre end hans hidtil bedste tid og var nok til en syvendeplads.

 

Jonas var godt tilfreds med sin indsats, og ser frem til 150 meter medley i weekenden, hvor han håber at kunne svømme sig i finalen.

- Det gik over al forventning. Jeg er mundlam. Jeg vidste, at farten var der, men at der var så meget, var en kæmpe overraskelse - selv for mig selv, smiler han.

Det 16-årige svømmetalent Amalie Vinther fra Thisted høstede også ekstra selvtillid i kvindernes 100 meter butterfly, hvor hun satte personlig rekord med 1.23,74. Det rakte til en 13.plads. Hun regner selv med et bedre resultat og en finaleplads på den noget længere 400 m fri.

 

17-årige Niels Korfitz Mortensen fra Randers blev i sit indledende heat på favoritdisciplinen 100 meter butterfly nr. 15 med tiden 1.08,75 minutter. Sammen med rytteren Caroline Cecilie Nielsen, der også var i aktion i dag, var Niels Korfitz Mortensen onsdag aften blevet hjemme fra den spektakulære åbningsceremoni på det olympiske stadion for at forberede sig optimalt til første konkurrencedag.

 

Også 18-årige Lasse Winther Andersen fra Holbæk var i aktion. Han kom ind på en samlet placering som nr. 14 i 200 m medley med tiden 2.25,36. Endelig blev 18-årige Mikkel Asmussen fra Varde diskvalificeret i 100 meter butterfly.

 

Ridning:

22-årige Caroline Cecilie Nielsen fra Holte og hesten Leon var i aktion som første danske paradressurekvipage. Ekvipagen, der stiller op individuelt ved PL, leverede et fint ridt, blev bedømt til 66,190 pct. og blev placeret som nr. 10 i dagens team-program. I morgen fredag rider de øvrige fire danske ekvipager, der også udgør landsholdet, deres første ridt i team-programmet ved PL. Lørdag rider Caroline Cecilie Nielsen det individuelle program for grad II, hvor også de individuelle medaljer er på spil.

 

- Vi kom rigtig godt fra start, hvor han var med mig hele vejen gennem de første øvelser. Herefter blev han dog lidt for opmærksom på publikum, hvilket tog lidt af hans koncentration, men stemningen på tribunerne er også intens herovre. Men vi leverede nogle rigtig gode takter, og nu ved jeg, hvor jeg skal være ekstra fokuseret på lørdag, når det gælder. Mit mål er fortsat en plads i kürfinalen og en placering i top 5, siger Caroline Cecilie Nielsen.

 

Grad II-klassen blev vundet af Natasha Baker fra England på Cabral med 76,095X %, mens tyske Britta Napel på Aquilina blev nr. 2 med 72,524 %. 3. pladsen gik til Lauren Barwick fra Canada på Off To Paris med 72,095 %.

 

Goalball:

De danske goalball-kvinder indledte den paralympiske turnering ved at møde Brasilien i Copper Box-hallen, hvor en talstærk og højlydt tilskuerskare i rød-hvide farver var på plads for at heppe på det danske hold, der er regerende europamestre. Alligevel blev det til et 0-2 nederlag til de danske kvinder. Allerede på kampens allerførste kast fik Danmark en hård start, da der på grund af en for høj bold blev tilkendt de brasilianske kvinder et straffekast, som de scorede på. Den stilling holdt til halvleg, og i anden halvleg fik Brasilien scoret yderligere et mål, mens Danmark tæt før slutfløjtet brændte et straffekast. I kampen inden det dansk-brasilianske opgør vandt det stærke kinesiske kvindehold en knusende 7-1 sejr over hjemmeholdet fra Storbritannien..

 

Fredagens program
I morgen, fredag den 31. august, er der danskere i aktion i både atletik, ridning og svømning. Især er der store forventninger til kuglestøder Jackie Christiansen fra Tranbjerg, der er forsvarende paralympisk mester. Hans konkurrence kan følges direkte på DR HD kl. 11:42 dansk tid. Se hele det danske program her: http://paralympic.dk/Calendar/ShowDay?dateMenuID=5&menuID=1271&selecteddate=31-08-2012

 

Udvalgte konkurrencer (atletik, bordtennis og svømning) kan følges live på DR HD, mens der samles op i et paralympisk magasin hver aften på DR1. Se sendeplanen her: http://paralympic.dk/document?documentID=643&menuID=1234

 

Fakta om De Paralympiske Lege

Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK, Pressalit A/S og TryghedsGruppen. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

Følg de danske atleter frem mod legene i London på www.paralympic.dk og på Facebook-siden www.facebook.com/danmarktilpl, hvor der også kommer videoklip med de danske atleter fra On-sport.dk


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster