Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Overblik over tredje konkurrencedag i London

Peter Rosenmeier måtte se sig slået i semifinalen ved PL og mistede dermed muligheden for at forsvare sin titel fra legene i Beijing i 2008. Søndag kl. 11:00 spiller han bronzekamp. Foto: Lars Møller.
2. september 2012

Af Birger Andersen

På en intens PL-dag, hvor syv af de otte danske idrætsgrene var i konkurrence, blev der ikke vundet nye medaljer. Flere af de danske atleter leverede dog flotte personlige rekorder.

 

Overblik lørdag 1. september - tredje konkurrencedag ved PL i London 2012

På en intens PL-dag, hvor syv af de otte danske idrætsgrene var i konkurrence, blev der ikke vundet nye medaljer. Dermed ser den foreløbige liste over de danske medaljevindere fortsat sådan ud:

Guld:
- Jackie Christiansen, kuglestød
Bronze:
- Daniel Wagner Jørgensen, længdespring

Atletik:

Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle var efter sin overaskende bronzemedalje i længdespring fredag aften allerede lørdag formiddag igen i aktion på det olympiske stadion - denne gang i finalen i den normale favoritdisciplin 200 m løb.

Trods en ny personlig rekordtid på 26,45 sekunder måtte den 19-årige atlet dog tage til takke med en syvendeplads.
- Jeg er godt tilfreds med, at jeg sætter personlig rekord. Jeg havde håbet, at jeg kunne være med helt fremme, men jeg brugte rigtigt meget energi i længdespringsfinalen i går, så jeg var træt i kroppen. Jeg er glad for, at jeg nu har næsten en uge til at slappe af og lade op til 100 meteren på fredag, sagde Daniel Wagner Jørgensen lige efter sit finaleløb.

Hjemmebanefavoritten Richard Whitehead vandt guld i verdensrekordtiden 24,38 sekunder, mens Shaquille Vance fra USA fik sølv og Heinrich Popow fra Tyskland vandt bronze.

 

Jacob Dahl fra Aarhus sluttede på en flot 12. plads af de 19 deltagere i sin kuglestødskonkurrence (siddende) og var meget tilfreds med sin præstation, hvor han bedste forsøg blev 9,00 m:
- Den sad lige i skabet. Vores plan blev fuldt til punkt og prikke, og jeg er meget glad. Det er mit første PL, og jeg sætter personlig rekord med et stød på ni meter, som var mit store mål. Jeg er kun 15 cm fra at komme i finalen, og det kunne selvfølgelig have været fedt, men jeg er meget tilfreds, sagde han efter konkurrencen. Jacobs personlige rekord inden dagens konkurrence var på 8,56 m.


Bordtennis:
Den forsvarende paralympiske mester Peter Rosenmeier spillede lørdag aften en yderst jævnbyrdig semifinale mod Rungroj Thainiyoum fra Thailand, som Peter desværre efter 39 minutters kamp tabte knebent 2-3 (9-11, 11-5, 11-7, 9-11 og 6-11).
Tidligere på dagen havde han vundet 3-0 over Hing Choy fra Hong Kong med sætcifrene 11-2, 11-3 og 11-7.
Søndag middag spiller Peter bronzefinale mod franske Bastien Grundeler.

Goalball:
Efter 0-2 nederlaget til Brasilien i den første af de fire indledende kampe var de danske kvinder lørdag aften i kamp mod Finland. Også her blev det til dansk nederlag på 2-3 efter en tæt og nervepirrende kamp. Begge de danske mål blev scoret af Karina Jørgensen.
Af de 10 hold i den indledende del af den paralympiske goalballturnering går de otte videre til kvartfinalerne på onsdag.

Ridning:
Den danske grad II-rytter i paradressur, Caroline Cecilie Nielsen fra Holte, sikrede sig lørdag formiddag en flot 10. plads i det individuelle program. Ekvipagen havde en enkelt fejl i en bagpartsvending, men leverede ellers et flot og stabilt program til 69,048 %, hvilket gav en 10. plads. Caroline og Leon skal nu koncentrere sig om kür-finalen, der rides mandag for grad II.

- Det gik fint, og der er en klar forbedring i forhold til team-programmet i torsdags, så jeg er godt tilfreds. Selvfølgelig har man nogle forventninger, når man tidligere har vundet bronze ved både VM og PL, men jeg må også huske på, at Leon er en ung hest på otte år, der ikke har set så meget endnu. Så med det udgangspunkt er jeg rigtig glad for top 10. Nu skal der terpes, så vi er helt klar til at give den alt, hvad vi kan, i küren på mandag, sagde Caroline Cecilie Nielsen lige efter konkurrencen.

Mere detaljerede oplysninger om de danske rytteres præstationer kan findes på rideforbund.dk .


Sejlads:
Sejleren Jens Als Andersen fra Holbæk ligger efter de to første sejladser på en 14. plads i klassen 2,4mR . Jens blev nummer 13 i sin første sejlads og nummer 15 i den anden. Der resterer stadig ni sejladser i konkurrencen, og de to næste finder sted søndag middag på vand.

- I de to sejladser i dag var der nogle ting, som vi ikke rigtig kunne få til at fungere. Farten var der sådan set, men det kneb lidt med højden. Forhåbentlig får vi det justeret til de følgende sejladser, siger træner Niels Ulstrup.
Jens Als Andersen er til sit fjerde PL – og i Sydney i 2000 tog han sølvet med hjem til Danmark.

Skydning:
Den 21-årige Jonas Legaard Andersen fra Aarhus gjorde det formidabelt ved den indledende skydning i sin PL-debut, men måtte alligevel se finalepladsen glippe med den mindst mulige margin.

Jonas skød 600 ud af 600 mulige point, men da ni andre skytter i det stærke felt gjorde det samme, blev det milimetermarginaler, der afgjorde, at Jonas endte på en samlet niendeplads lige uden for de otte finalepladser.
Jonas lavede 55 såkaldte kryds-10'ere, men desværre viste der sig i dag at være brug for 56 af slagsen for at komme i finalen.
Lige efter konkurrencen var Jonas naturligvis skuffet, men samtidig følte han, at hans præstation var i orden.

- Det kørte som det skulle undervejs i skydningen. Jeg holdt fokus på mig selv - og vidste jeg gjorde lige hvad jeg skulle. Jeg kan ikke gøre det meget bedre, og i dag var der bare uhørt mange i toppen. Men jeg er meget skuffet lige nu, og ærgerlig over at jeg ryger ud på den måde, når det er så tæt.

Riffelskytten Berit Gejl fra Esbjerg var også i konkurrence på skydebanen i disciplinen 10 meter liggende luftriffel. Hendes samlede score på 595 point rakte til en 31.-plads - fem point fra finalekravet.
Efter en særdeles lovende start måtte Berit kæmpe ekstra hårdt for pointene i de to sidste serier, hvor hun smed fire point.

Berit har dog flere skud i bøssen ved De Paralympiske Lege. På tirsdag formiddag er hun igen at finde på skydebanen i London, når konkurrencen 60 skud liggende på 50-meter distancen afvikles.

Svømning:
I det olympiske svømmebassin var Lasse Winther Andersen fra Holbæk i indledende heat i 100 m. fly, hvor han med tiden 1.00,01 blev samlet nr. 11, hvilket desværre ikke rakte til en finaleplads.
Lasse har nu to dages pause fra konkurrencerne, inden han på tirsdag svømmer 100 m. ryg.

Svømmeren Jonas Larsen fra Taastrup forbedrede med sin tid i indledende heat på 200 m fri på 3.15,56 sin personlige rekord med imponerende 10 sekunder, hvilket var niendebedste tid.
Den 20-årige svømmer skal allerede i konkurrence igen søndag, hvor der er 150 m. medley på programmet

Også Mikkel Asmussen fra Varde satte personlig rekord med tiden 1.30,37 i 100 m bryst. Det rakte til en samlet 10. plads og altså ikke en finaleplads. Den 18-årige PL-debutant har nu et par dages pause, inden han skal i konkurrence igen. Næste gang han springer i det olympiske bassin er på tirsdag til 100 m ryg.

Programmet for søndagens PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes på paralympic.dk.

Her er det også muligt at finde et udvalg af pressefotograf Lars Møllers aktuelle PL-fotos, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug - http://paralympic.dk/PressRoom/ShowPressRoom/?roomID=50

Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster