Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Overblik over fjerde konkurrencedag i London

Jonas Larsen slettede John 'Piskeriset' Peterssons 12 år gamle danske rekord på 150 m medley.
3. september 2012

Af Birger Andersen

To danske bronzemedaljer og en imponerende ny dansk rekord var de flotte højdepunkter på fjerde konkurrencedag i London.

Søndagen blev en god dag for det danske PL-hold, der med to nye medaljer nu foreløbig er nået op på fire medaljer ved De Paralympiske Lege i London.
Dagens to medaljer var begge af bronze - Peter Rosenmeier i bordtennis og Annika Lykke Dalskov i ridning.
De sammenlagt fire medaljer placerer søndag aften Danmark som nr. 33 i medaljestatistikken for de 166 deltagende nationer. Kina har vundet flest medaljer eftefulgt af Storbritannien og Australien.

Listen over de danske medaljevindere i London ser foreløbig sådan ud:
Guld:
 - Jackie Christiansen, kuglestød
Bronze:
- Daniel Wagner Jørgensen, længdespring
- Peter Rosenmeier, bordtennis
- Annika Lykke Dalskov, ridning

Bordtennis:

Efter den store skuffelse over semifinalenederlaget i går til thailandske Rungroj Thainiyom skulle Peter Rosenmeier i dag forsøge at rejse sig til kampen om bronzemedaljen. Modstanderen var franske Bastien Grundeler, som Peter kender særdeles godt.

De to fulgtes ad i første sæt, men det var som om, at Peter Rosenmeier hele tiden havde et ekstra gear. Det viste han i slutningen af første sæt, hvor han fik vendt 8-9 til en sætsejr på 11-9. Han nappede også sikkert andet sæt 11-8. I tredje sæt kom franskmanden mere med i spillet og vandt sættet 13-11 efter en tæt afslutning.

I fjerde sæt startede Peter stærkt ud og kom foran 3-1, men franskmanden kom tilbage og fik udlignet til 4-4. Derpå tog Peters træner Lars-Henrik Sloth en timeout, som skulle vise sig at blive udslagsgivende. De taktiske justeringer virkede helt efter planen, og Peter afgav kun et enkelt point mere i kampen. Fjerde sæt endte 11-5 til danskeren, der herefter kunne få overrakt bronzemedaljen.

Efter kampen var det en lettet Peter Rosenmeier, der vurderede betydningen af dagens medalje:

- Bronzemedaljen er ekstremt vigtig for mig, selv om jeg naturligvis er skuffet over, at jeg ikke var i finalen i dag. Franskmanden har ikke slået mig i en vigtig kamp, og jeg havde også overtaget i dag, sagde Peter, der også havde overskud til at kigge fremad:

- Jeg har haft rigtigt gode muligheder for at udvikle mig de sidste to år. Samspillet med Dansk Bordtennis Union og Team Danmark har gjort, at jeg har trænet med de ikke-handicappede landsholdsspillere i træningscentret i Brøndby. Det har udviklet mig rigtigt meget, og nu må vi se - hvis jeg kan få den opbakning fremover, ja så har jeg ikke tænkt mig at slutte med en bronzemedalje, smilede han.
Peters overmand i semifinalen - Rungroj Thainiyom fra Thailand - vandt guld i klassen med sætcifrene 3-0 over den spanske forhåndsfavorit Alvaro Valera fra Spanien.

Ridning:

Søndag tog den danske paradressurrytter Annika Lykke Dalskov fra Odense bronze i det individuelle program for grad III ved PL. Landsholdets anden grad III-rytter, Susanne Jensby Sunesen fra Thisted, blev nr. 4, mens Line Thorning Jørgensen fra Hejls blev nr. 5 i grad IV, og Liselotte Scharf Rosenhart fra Lundby blev nr. 5 i grad IA.
Holdguldet gik til England, mens Tyskland fik sølv, og Irland fik bronze. Danmark blev nr. 6.

Annika Lykke Dalskov og Aros A’ Fenris har været flyvende i London, og i dag vidste grad III-ekvipagen, at den hører til i den absolutte verdenselite. Med et stabilt program i høj klasse til 71,233 % blev det til bronze i det individuelle program:
- Det er simpelt hen for vildt, det er bare så stort og jeg er så glad. Jeg havde ingen forventninger om en medalje, så det er helt fantastisk – jeg kan ikke en gang huske mit program lige nu. Jeg er bare så glad. Jeg håber, at jeg har en ligeså glad og formstærk hest på tirsdag, og at vi kan få en tur, der er mindst lige så god som i dag, lød det fra Annika Lykke Dalskov.

 

Mere detaljerede oplysninger om de danske rytteres præstationer kan findes på rideforbund.dk .


Sejlads:
Sejleren Jens Als Andersen fra Holbæk ligger efter de fire første sejladser på en 13 . plads i klassen 2,4mR . Ved søndagens to sejladser blev Jens hhv. nr. ni og 14. Der resterer stadig syv sejladser i konkurrencen, og de to næste finder sted mandag.
- Det er indtil nu ikke helt gået, som jeg havde håbet på forhånd, så jeg ligger placeret i den tunge ende. Lørdag var der lidt problemer med opsætningen af båden, og i dag fik jeg placeret mig uheldigt på banen. Men det ser ud til, at der nu kommer et par dage med meget let vind, og det plejer at passe mig fint, siger han fortrøstningsfuldt.
Jens Als Andersen er til sit fjerde PL – og i Sydney i 2000 tog han sølvet med hjem til Danmark.

Svømning:
I det olympiske svømmebassin var Jonas Larsen fra Taastrup i konkurrence i 150 m. medley, hvor det med tiden 2:47,11 og en fjerdeplads i indledende heat lykkedes ham at kvalificere sig til finalen. Her blev det søndag aften til en placering som nr. seks med den flotte tid 2:46,15.
Det var ikke bare personlig rekord men også ny dansk rekord, og Jonas han har nu fået has på John 'Piskeriset' Peterssons 12 år gamle rekord på 2.46,99, som indbragte John en bronzemedalje ved legene i Sydney i 2000!
Guldet søndag aften blev vundet af Cameron Leslie fra New Zealand i ny verdensrekord - 2:25,98.

 

En glad og stolt Jonas Larsen forklarede lige efter løbet, at han sammen med træner Jon Rasmussen havde lagt planen, så rekorden fra 2000 endelige kunne blive brudt. De 12/100 dele der var til rekorden fra kvaltiden i morges skulle naturligvis barberes af i finalen. Og planen lykkedes. John Petersson ringede i øvrigt til Jonas lige efter han var kommet op af bassinet - og var glad for at hans rekord nu var slået!

- På en glædesskala fra 1 til 10, så er jeg langt over 10 lige nu. Stemningen i hallen var helt vild - det var en virkelig fed oplevelse!Tidligere på dagen var også Amalie Østergaard Vinther fra Thisted i ilden i 50 m fri. Hendes tid på 33,10 sekunder rakte til en tredjeplads i det indledende heat, men var som samlet 12. bedste tid ikke nok til en finaleplads til den 16-årige PL-debutant.

Programmet for mandagens PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes her: http://paralympic.dk/Calendar

Her er det også muligt at finde et udvalg af pressefotograf Lars Møllers aktuelle PL-fotos, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug - http://paralympic.dk/PressRoom/ShowPressRoom/?roomID=50


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster