Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Overblik over sjette konkurrencedag i London

Marianne Maibøll var tirsdag i konkurrence på 800 meter-distancen. Foto: Lars Møller.
5. september 2012

Af Birger Andersen

Med kronprins Frederik blandt tilskuerne var danske atleter i dag i konkurrence i disciplinerne atletik, goalball, ridning, sejlads, skydning og svømning. Og ikke mindst hos rytterne var der grund til jubel, da Annika Lykke Dalskov sikrede sig sin anden bronzemedalje ved De Paralympiske Lege, da hun på hesten Aros A' Fenris red sig ind på tredjepladsen i kür.Dermed ser listen over de danske medaljevindere i London nu sådan ud:
Guld:
 - Jackie Christiansen, kuglestød
Bronze:
- Daniel Wagner Jørgensen, længdespring
- Peter Rosenmeier, bordtennis
- Annika Lykke Dalskov, ridning (individuel mesterskabsklasse)
- Annika Lykke Dalskov, ridning (kür)


Atletik:
Kørestolsraceren Marianne Maibøll var i konkurrence i 800 m. Marianne kørte til på det olympiske stadion og blev nummer tre i sit heat. Men desværre kørte de andre stærkere, og Marianne måtte nøjes med en 16. plads i tiden 2:06:88.

Goalball:
De danske piger skulle møde Storbritannien i den sidste af de fire indledende kamp. Håbet om at gå videre til kvartfinalerne var desværre udelukket på forhånd, så der kunne spilles uden de helt store nerver mod de engelske hjemmebanedarlings.
Kampen i dag mod værterne endte 5-0, og dermed endte de danske europamestre med at tabe alle deres kampe og er nu færdige i turneringen.

Ridning:
Tirsdag gjaldt det küren ved PL, og her tog Annika Lykke Dalskov fra Odense og hesten Aros A’ Fenris deres anden bronzemedalje. Den første sikrede ekvipagen sig for to dage siden i det individuelle program for grad III, og med det flotte kür-resultat er der altså to medaljer, der skal være plads til i kufferten.
Annika Lykke Dalskov sluttede på 76,950 % og måtte som forleden se sig besejret af tyskeren Hannelore Brenner (81,700 %) og briten Deborah Criddle (78,550 %).
- Det er vildt, det er fantastisk, det er fuldstændig ubegribeligt. Jeg kom til PL uden forventninger om medaljer, og nu står jeg med to. Aros A’ Fenris har simpelthen bare været en guttermand – i dag flød det hele bare, bortset fra en fejl i et anspring, som var min egen fejl.
- Han var fuldstændig afslappet og fin – han var en stjerne. Han er stadig ung, så hvad kan det ikke blive til om fire år. Nu skal vi fejre. Ved sidste PL nåede jeg slet ikke at fejre medaljerne, så det vil jeg ikke give køb på denne gang, lød det efter medaljetriumfen fra en lykkelig Annika Lykke Dalskov, der også nåede at få et lykønskningsknus af kronprins Frederik på rideanlægget i Greenwich. 
Landsholdets anden grad III-rytter, Susanne Jensby Sunesen, blev nr. fem, mens Line Thorning Jørgensen blev nr.  fire i grad IV, og Liselotte Scharf Rosenhart blev nr. 13 i grad IA.

 

Mere detaljerede oplysninger om de danske rytteres præstationer kan findes på rideforbund.dk.

Sejlads:
Sejleren Jens Als Andersen fra Holbæk var også i dag ude i to sejladser i 2.4mR-klassen. Og i dag kom der for alvor gang i vindskiftene i Weymouth. I den første blev han nummer ni, mens Jens tog en 14.-plads i dagens sidste sejlads. Dermed er danskeren nu på en samlet 12.-plads i konkurrencen.
- Jeg er stadig nr. 12 samlet og kan kun sige, at det er et imponerende stærkt felt. I de fleste sejladser er de 10 første både i mål inden for et minut og alle både i mål inden for to minutter efter ca. en times sejlads, det er tæt, fortæller Jens Als Andersen fra Weymouth.


Skydning:
Riffelskytten Berit Gejl fra Esbjerg var i aktion på skydebanen i disciplinen 50 meter 60 skud liggende luftriffel. Berit sluttede på en 46. plads med 567 point.

Svømning:
Hele fire danske svømmere var i det olympiske bassin i dag.
Både Niels Korfitz Mortensen fra Randers og Mikkel Hollbaum Asmussen fra Varde svømmede 100 m ryg, hvor de begge formåede at kvalificere sig til finalen, hvor de kom til at svømme ved siden af hinanden. Niels Korfitz Mortensen svømmede sig med tiden 1:10.63 til en sjetteplads - lidt over to sekunder fra bronzen - mens Mikkel Asmussen blev nr. otte i 1:12.44.

Kasper Zysek fra Esbjerg var i konkurrence på distancen 400 m fri. I det indledende heat kvalificerede han sig til finalen med tiden 4:24,27, og her gav han den ekstra gas, så hans finaletid blev fornemme 4:23,13. Det rakte til en plads som nr. syv i finalen - 12,35 sekunder efter den suveræne australier Brenden Hall, som i overlegen stil satte verdensrekord med 4:10,88.

Lasse Winther Andersen fra Holbæk svømmede indledende i 100 m ryg. Lasse blev samlet nummer 14 i tiden 1:06:41 uden at gå videre til finalen.
- Det var personlig og dansk rekord, så jeg er godt tilfreds, konstaterede den 18-årige PL-debutant bagefter.

Royalt:
Kronprins Frederik skrev historie, da han tirsdag middag stod for medaljeoverrækkelsen ved PL i højdespring for benamputerede mænd på det olympiske stadion i London. Guldvinderen Iliesa Delana fra Fiji sikrede sig med sit vinderspring på 1,74 m nemlig sit lands første medalje nogensinde i OL- og PL-sammenhæng.
- Jeg har lige skrevet historie. Mit land har aldrig før fået medalje ved hverken OL eller PL. Dette er den første, og den er af guld, sagde den lykkelige guldvinder efter sin triumf.
- Jeg er stolt. Simpelthen. Og jeg var nervøs under konkurrencen, men jeg bad inderligt til Gud, fortsatte Iliesa Delana.
Den 29-årige atlet mistede sit ene ben ved en busulykke som treårig. Han håber nu på en varm velkomst på Fiji, når han vender hjem med landets første PL-medalje til øriget i Stillehavet.

Verdensrekorden i højdespring for benamputerede var ikke i fare ved den paralympiske konkurrence i London. Den indehaves fortsat af den legendariske canadier Arnold Boldt, der sprang 1,96 m på et ben ved PL i Arnhem i Holland i 1980.


Ud over medaljeoverrækkelsen fik kronprins Frederik lejlighed til at møde flere af de danske atleter. Første gang på opvarmingsområdet for atletik, hvor kronprisen fik en snak med flere atleter og trænere – blandt andre Marianne Maibøll, der lige havde været i konkurrence, og Jacob Dahl, der forklarede Frederik om sin kastestol og –teknik.


Efter medaljeoverrækkelsen i højdespring gik turen til rideanlægget i Greenwich, hvor kronprinsen kunne overvære Annika Lykke Dalskovs flotte bronzeridt og hilse på hende og de øvrige ryttere bagefter. Den intense dag i London sluttede i Aquatics Centre, hvor hele tre danske svømmere havde kvalificeret sig til finalerne. Også her mødte kronprinsen flere af svømmerne og kunne derefter overvære svømmefinalerne i det udsolgte svømmestadion.


Programmet for onsdagens PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes på www.paralympic.dk

Her er det også muligt at finde et udvalg af pressefotograf Lars Møllers aktuelle PL-fotos, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug - http://paralympic.dk/PressRoom/ShowPressRoom/?roomID=50

Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster