Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Overblik over syvende konkurrencedag i London

Kulturminister Uffe Elbæk besøgte de danske atleter i den paralympiske by. Foto: Lars Møller.
6. september 2012

Af Birger Andersen

På en forholdsvis stille konkurrencedag var der onsdag kun danske atleter i konkurrence i tre discipliner - cykling, sejlads og svømning. Og så kom kulturminister Uffe Elbæk, DIF’s formand Niels Nygaard og idrætsordfører for Socialdemokraterne og medlem af Sundhedsudvalget Flemming Møller Mortensen på besøg.

 

Cykling:
Begge de danske ryttere var onsdag i konkurrence på enkeltstart på banen ved Brands Hatch - godt en times kørsel uden for London.

 

Thomas Gerlach fra Nørager kom i sin PL-debut igennem den 16 km lange rute på sin håndcykel i tiden 28:10.82 minutter. Det rakte til en placering som nr. seks - et minut og ti sekunder fra en medaljeplads.

 

Alan Schmidt fra Silkeborg kørte i sin enkeltstart i den kombinerede klasse for ryttere i klasserne T1 og T2. Allan kom i mål i tiden 22:29.68 minutter, men da han er T1'er, må han trække 16,591 % af sin tid i forhold til T2'erne. Hans sluttid svarer derfor til 18:45.77 minutter i konkurrencen. Det gav ham en placering som nr. 17 - fire minutter og 20 minutter fra medaljerne.


Sejlads:
Sejleren Jens Als Andersen fra Holbæk var onsdag på vandet to gange på den paralympiske bane ud for Weymouth i 2.4mR-klassen.

I dagens første sejlads blev det til en femteplads, mens danskeren i konkurrencens næstsidste sejlads senere onsdag kom i mål som nr. 11. Resultaterne betød, at Jens Als Andersen i den samlede stilling er rykket en plads frem, så han nu sammenlagt ligger nr. 11.
- Det var dejligt vejr, og som Niels (Ulstrup, træner for Jens, red.) siger, så skal vi bare sejle 10 dage til, så fører jeg, siger Jens Als Andersen med et smil.
Sidste sejlads sejles torsdag kl. 12.10 dansk tid.


Svømning:
Også to danske svømmere var onsdag i aktion i den olympiske svømmehal, hvor de begge svømmede indledende heat i 200 m medley.

Niels Korfitz Mortensen fra Randers fik en femteplads i sit indledende heat i tiden 2:36:92, som viste sig ikke at række til en finaleplads.

Heller ikke Amalie Østergaard Vinther fra Thisted kvalificerede sig til finalen, da hun blev nr. seks i sit heat. Her satte britten Jessica Long paralympisk rekord med tiden 2:40:42.

 

Kulturministeren på besøg
Kulturminister Uffe Elbæk var sammen med blandt andre DIF’s formand Niels Nygaard samt idrætsordfører for Socialdemokraterne og medlem af Sundhedsudvalget Flemming Møller Mortensen på besøg i London. De fik både set svømning og cykling samt besøgt de danske atleter i den paralympiske by.

 

Medaljestatistik:
Listen over vinderne af de hidtil fem danske PL-medaljer i London ser sådan ud:

Guld:
 - Jackie Christiansen, kuglestød

Bronze:
- Daniel Wagner Jørgensen, længdespring
- Peter Rosenmeier, bordtennis
- Annika Lykke Dalskov, ridning (individuel mesterskabsklasse)
- Annika Lykke Dalskov, ridning (kür)


Programmet for torsdagens PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes på www.paralympic.dk


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster