Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Overblik over ottende konkurrencedag i London

Amalie Vinther satte dansk rekord på 100 m fri i formiddagens indledende heat og forbedrede tiden med næsten et sekund i aftenens finale. Foto: Lars Møller.
7. september 2012

Af Birger Andersen

De danske PL-atleter skulle i dag efter planen kun i konkurrence i disciplinerne sejlads og svømning. Men på grund af manglende vind blev sejladsen aflyst, så de danske svømmere var alene om at være i ilden i dag.

 

Sejlads:
Sejleren Jens Als Andersen fra Holbæk nåede ikke at komme i konkurrence i dag, da 11. og sidste sejlads på den paralympiske bane ud for Weymouth i 2.4mR-klassen måtte aflyses på grund af manglende vind. Dermed slutter Jens Als Andersen på den 11.plads, som han lå på efter næstsidste konkurrence i går.
- Inden vi startede hernede havde jeg satset på en placering i midten af feltet, men jeg må erkende, at konkurrencen er skærpet betydeligt. Det har været nogle meget tætte og spændende sejladser. Jeg bliver som sådan aldrig glad for en 11.plads, men resultatet er fair og en naturlig konsekvens af udviklingen i sporten. Nu glæder jeg mig til at komme til London og opleve PL med de andre danskere, sagde Jens Als Andersen umiddelbart efter aflysningen af den sidste sejlads.

Han tilføjer, at han gerne ville have sejlet i dag, men at det formentlig ikke havde betydet noget for hans samlede resultat.

 

Svømning:
Fire danske svømmere var i aktion i dag i den olympiske svømmehal, og to af dem gik videre til aftenenes finaler efter de indledende heats.

 

Den 16-årige PL-debutant Amalie Østergaard Vinther fra Thisted var i sin sidste disciplin i dag i 100 m fri klasse S8, og formåede at krone sin flotte PL-optræden med sin første finale. Her gav hun den alt, hvad den kunne trække, og kom i mål som nr. syv i supertiden 1:11,30 - en solid forbedring af den danske rekord med 95/100. Amalie havde i indledende heat kvalificeret sig med tiden 1:12,25.

 

I finalen vendte Amalie sidst efter 50 m i 34,42, men takket være sin imponerende slutspurt på de sidste 50 m kom hun i mål 1,13 sekund før den ukrainske svømmer Kateryna Istomina.

Guldet blev vundet i ny verdensrekord 1:05,63 af Jesssica Long fra USA.


Jonas Larsen fra Taastrup svømmede 50 meter ryg for S5-svømmere, og kvalificerede sig også til aftenens finale. Her kom han i mål som nr. syv i 42,93 sekunder - 3/10 sekund fra sin personlige rekord sat tidligere på dagen.

Brasilianske Daniel Dias vandt guld i ny verdensrekord - 34,99 sekunder. Sølvet blev vundet af kineseren Jungquan He, der kun var 36,41 sekunder om at svømme de 50 m ryg, selv om han mangler begge arme. Bronzemedaljen gik til Zsolt Vereczkei fra Ungarn i 38,92.

 

Niels Korfitz Mortensen fra Randers fik med tiden 1:04.36 en placering som nummer seks i sit indledende heat på 100 m ryg klasse S8. Det gav en samlet placering som nummer 11 -  2,51 sekunder fra en finaleplads.

 

Lasse Andersen fra Holbæk svømmede indledende i 100 meter fri i herrernes S10-klasse. Her satte han med tiden 56,99 både personlig og dansk rekord, men i det skrappe selskab rakte det til en samlet placering som nummer 17 - og dermed ikke en finaleplads.

 

Medaljestatistik:
Listen over vinderne af de hidtil fem danske PL-medaljer i London ser sådan ud:

Guld:
 - Jackie Christiansen, kuglestød

Bronze:
- Daniel Wagner Jørgensen, længdespring
- Peter Rosenmeier, bordtennis
- Annika Lykke Dalskov, ridning (individuel mesterskabsklasse)
- Annika Lykke Dalskov, ridning (kür)


Programmet for fredagens PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes på www.paralympic.dk.

Her er det også muligt at finde et udvalg af pressefotograf Lars Møllers aktuelle PL-fotos, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug - http://paralympic.dk/PressRoom/ShowPressRoom/?roomID=50. Flere billeder kan ses på www.sportsagencey.dk

 

Fakta om den danske deltagelse ved De Paralympiske Lege
De Paralympiske Lege er handicapidrættens uden sammenligning største eliteidrætsstævne for idrætsudøvere med handicap. Størstedelen af atleterne har fysiske handicap, men i udvalgte idrætsgrene deltager også atleter med udviklingshandicap. Inden for sidstnævnte gruppe har ingen danske atleter kvalificeret sig. Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK, Pressalit A/S og TryghedsGruppen. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

Følg de danske atleter frem mod legene i London på www.paralympic.dk og på Facebook-siden www.facebook.com/danmarktilpl


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster