Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Overblik over niende konkurrencedag i London

Ronni Jensen var i dag i aktion i diskoskast. Foto: Lars Møller.
8. september 2012

Af Birger Andersen

Atletik og cykling var de to discipliner, hvor der i dag var danske deltagere i konkurrence ved De Paralympiske Lege i London.

Atletik:
Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle løb indledende heat i 100 m på det olympiske stadion i London i klassen T42. Han kom i mål som nr. fem i sit heat med tiden 13,21. Det rakte til en samlet 9. plads, og Daniel gik ikke videre til finalen.
- Jeg er naturligvis rigtigt skuffet og ærgerlig over, at jeg ikke rammer dagen. Jeg ved, jeg kan løbe hurtigere - og jeg må bare hjem og arbejde med det, kom det fra den 19-årige løber lige efter han var i mål.

Det var Daniels sidste konkurrence ved PL, hvor han allerede for en uge siden hentede en overraskende bronzemedalje i længdespring:
- Nu glæder jeg mig til de kommende dage, hvor der ikke er noget pres på - og så selvfølgeligt til afslutningen på søndag, tilføjer Daniel.
Guldet i Daniels klasse blev fredag aften vundet af tyskeren Heinrich Popow i tiden 12,40.

Ronni Jensen fra Aarhus var i finalen i diskos i herrernes F37/38-klasse, og blev den sidste af de 28 danske PL-atleter, der kom i konkurrence på den paralympiske scene i London.
Med et bedste forsøg på 42,51 meter opnåede Ronni 898 point, der efter de indledende kast placerede ham på en 10.-plads. Kun de otte bedste fik lov at kaste yderligere tre forsøg i finalen.

Også den blinde løber Mikael Krarup Andersen fra Aarhus var i konkurrence på det fyldte olympiske stadion fredag aften, hvor han sammen med sin guide Laust Bengtsen løb finale i 5000 m.
Med tiden 16.11,47 sikrede Mikael sig en syvendeplads og forbedrede sin personlige rekord med over 20 sekunder!
Derfor var det en overordentlig tilfreds Mikael Krarup Andersen, der lige efter løbet kunne konstatere, at det havde været et finaleløb fuld af rekorder. Ikke færre end 10 af de 13 løbere i finalen satte enten sæsonrekord eller personlig rekord.
Finalen blev vundet af chilenske Christian Valenzuela, der sejrede i 15.26,25.

Cykling:
Thomas Gerlach fra Nørager var med de andre ryttere på en varm opgave i stegende sol i linjeløbet i håndcykling på den gamle Formel 1-bane Brands Hatch lidt uden for London. Her sled danskere sig til en placering som nr. syv på den 64 km lange rute i tiden 2.03,49. Forleden endte Thomas på sjettepladsen i enkeltstarten.

En defekt bremse, der satte sig fast i et 90 graders-sving, sendte i dag allerede på den første af de otte omgange Thomas Gerlach noget efter en hurtigkørende førergruppe, som danskeren efterfølgende måtte bruge mange kræfter på den varme asfalt på at jagte alene uden dog for alvor at få kontakt.

Efter løbet anslog en skuffet og ærgerlig Thomas selv, at den mekaniske defekt havde kostet ham mindst 30 sekunder på det vigtige tidspunkt i løbets startfase.


Medaljestatistik:

Listen over vinderne af de hidtil fem danske PL-medaljer i London ser sådan ud:


Guld
:

 - Jackie Christiansen, kuglestød


Bronze
:

- Daniel Wagner Jørgensen, længdespring
- Peter Rosenmeier, bordtennis
- Annika Lykke Dalskov, ridning (individuel mesterskabsklasse)
- Annika Lykke Dalskov, ridning (kür)


Programmet for lørdagens PL-konkurrencer med dansk deltagelse (atletik, cykling og svømning) kan findes på paralympic.dk.

Her er det også muligt at finde et udvalg af pressefotograf Lars Møllers aktuelle PL-fotos, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug - http://paralympic.dk/PressRoom/ShowPressRoom/?roomID=50 Flere billeder kan ses på www.sportsagencey.dk

 

Fakta om den danske deltagelse ved De Paralympiske Lege
De Paralympiske Lege er handicapidrættens uden sammenligning største eliteidrætsstævne for idrætsudøvere med handicap. Størstedelen af atleterne har fysiske handicap, men i udvalgte idrætsgrene deltager også atleter med udviklingshandicap. Inden for sidstnævnte gruppe har ingen danske atleter kvalificeret sig. Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK, Pressalit A/S og TryghedsGruppen. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

Følg de danske atleter frem mod legene i London på www.paralympic.dk, hvor der også kan findes kontaktinformationer på atleterne, og på Facebook-siden www.facebook.com/danmarktilpl


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster