Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Et gennembrud for De Paralympiske Lege

8. september 2012

Fem danske medaljer og 21 personlige rekorder er de målbare facts for det danske hold efter sidste konkurrencedag ved De Paralympiske Lege – et PL, der har skabt et gennembrud både nationalt og internationalt. Medie- og tilskuerinteressen for PL har aldrig været større, og det sportslige niveau har aldrig været højere.


– Vi tog til London med en ambitiøs målsætning på syv medaljer, og med fem medaljer som det acceptable antal. Og det når vi. Atleterne præsterer på allerhøjeste internationale niveau, og mange sætter personlige rekorder og leverer imponerende resultater i top 5 under det pres, der er her ved verdens største sportsbegivenhed. Holdets samlede præstation er bestemt godkendt, siger elitechef Michael Møllgaard Nielsen.


Det sportslige niveau er løftet markant siden Beijing – og det stiller krav til den danske talentudvikling:

 – Jeg er dybt imponeret over niveauet herovre. Konkurrencen har aldrig været hårdere – og forskellen mellem det sportslige niveau ved OL og PL bliver mindre og mindre. Jeg er sikker på, at vi i Rio vil se endnu flere PL-atleter, der krydser broen og deltager ved både PL og OL.

– Det er verdensklasseatleter, der har konkurreret her ved PL, og internationalt er der sket en stor professionalisering siden Beijing. Det stiller store krav til, at vi i Danmark bliver bedre til at rekruttere nye unge talenter, og at samarbejdet med raskidrætten bliver endnu tættere. Vi kan se, at i de sportsgrene, hvor der er et godt samarbejde – som i bordtennis og ridning – der kan vi holde trit med den stigende internationale konkurrence.

 

Et gennembrud for PL: OL og PL hænger uløseligt sammen

OL og PL er for første gang i London én samlet begivenhed, og tilskueropbakningen har været enorm med omkring 2,5 mio. solgte billetter til de 10 dages PL-konkurrencer:

– Briterne har hævet overliggeren og sat et utroligt højt ambitionsniveau for både OL og PL. Medieinteressen for PL har heller aldrig været større, og det er vi rigtigt glade for. Jeg håber, at mange derhjemme er blevet inspirerede, har fulgt de danske atleter og har fået øjnene op for, at PL og OL hænger uløseligt sammen. Jeg håber også, at den store mediedækning gør, at flere unge derhjemme får lyst til at se, hvor langt de kan drive deres sport, siger Michael Møllgaard Nielsen og fremhæver, at unge med et mindre handicap, som fx en defekt hånd eller arm, ofte ikke ved, at de kan konkurrere i handicapidrætten.

Dansk Handicap Idræts-Forbund afholder Paralympic Day den 22. september i Vejen idrætscenter – netop som et tilbud for børn og unge, som kan prøve kræfter med handicapidrætten og møde de danske paralympiske atleter. Læs mere på www.dhif.dk


Fakta om De Paralympiske Lege
De Paralympiske Lege er handicapidrættens uden sammenligning største eliteidrætsbegivenhed for idrætsudøvere med handicap. Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i smarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK, Pressalit A/S og TryghedsGruppen. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

Læs mere på www.paralympic.dk  og på www.facebook.com/danmarktilpl

 Kontaktinformation
Michael Møllgaard Nielsen, elitechef
Dansk Handicap Idræts-Forbund
Tlf. + 45 20 82 02 69
E-mail: mmn@dhif.dk

Ane Rønn-Poulsen, presseansvarlig
Dansk Handicap Idræts-Forbund
Tlf. +45 22 36 10 93
E-mail: arp@dhif.dk


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster