Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Overblik over tiende og sidste konkurrencedag i London

Marianne Maibøll blev nummer 6 i sit indledende heat på 100 meter. Foto: Lars Møller.
8. september 2012

Af Birger Andersen

På den sidste konkurrencedag i London var der danskere i aktion i atletik, cykling og svømning.

 

Atletik:

I strålende sol var kørestolsraceren Marianne Maibøll lørdag formiddag i indledende heat i 100 m klasse T54. Med tiden 19,07 blev det til en placering som nr. seks i heatet, som ikke var nok til at kvalificere sig til aftenens finale.

Jacob Dahl dystede i spydkastfinalen i den samlede klasse for F54/55/56. Allerede i det første af sine tre forsøg nåede han ud på de 17,73 m, der endte med at placere ham som nr. 14. Guldet blev vundet af Luis Alberto Zepeda Felix fra Mexico med et kast på 28,07 m.

 

Cykling:
På cykelbanen ved Brands Hatch lidt uden for London var cykelrytteren Alan Schmidt i konkurrence i landevejsløbet for den blandede T1/T2-klasse. Her måtte han dog desværre udgå efter otte af de 24 km, da han fik problemer med at skifte gear på den krævende bane. Guldet blev vundet af David Stone fra Storbritannien, der kom i mål i tiden 45:17 for de 24 km.

Svømning:
Jonas Larsen var i indledende heat i 100 meter fri for S5-klassen, hvor han blev nummer fem i tiden 1.28,49. Det var lige nøjagtig ikke nok til at gå videre til finalen for den 20-årige PL-debutant. Han sluttede som nummer ni i konkurrencen - 2,85 sekund fra at have kvalificeret sig til finalen.

Kasper Zysek, Lasse Andersen, Mikkel Asmussen og Niels Korfitz Mortensen svømmede 4x100 m medley holdkap. Her blev det til en femteplads i indledende heat i tiden 4.43,18. Det gav en samlet placering som nr. 10 og rakte heller ikke til en plads i finalen, men var en solid forbedring af den danske rekord med hele 11 sekunder.


Hjemkomst:
De danske PL-atleter lander på mandag den 10. september i Københavns Lufthavn, og efterfølgende er der velkomstreception på Hotel Hilton Copenhagen Airport klokken 18.00. Pressen er meget velkommen til at deltage i receptionen, hvor både kulturminister Uffe Elbæk og DHIF’s formand Karl Vilhelm Nielsen vil byde det danske hold velkommen hjem fra London.


Flyet med danskerne lander i Københavns Lufthavn klokken 16.55. De danske medaljetagere, øvrige danske PL-atleter og -ledere vil blive ført direkte til Hilton Copenhagen Airport, og pressen vil ikke få mulighed for at kontakte dem i lufthavnen. Velkomstreceptionen foregår på Hilton i Atrium, hvor familie og pårørende vil vente på de aktive.


paralympic.dk. kan du finde yderligere materiale om de danske atleters indsats ved PL i London. Her er det også muligt at finde et udvalg af pressefotograf Lars Møllers aktuelle PL-fotos, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug - http://paralympic.dk/PressRoom/ShowPressRoom/?roomID=50 . Flere billeder kan ses på www.sportsagencey.dk

 

Fakta om den danske deltagelse ved De Paralympiske Lege
De Paralympiske Lege er handicapidrættens uden sammenligning største eliteidrætsstævne for idrætsudøvere med handicap. Størstedelen af atleterne har fysiske handicap, men i udvalgte idrætsgrene deltager også atleter med udviklingshandicap. Inden for sidstnævnte gruppe har ingen danske atleter kvalificeret sig. Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK, Pressalit A/S og TryghedsGruppen. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation. 


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster