Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

To år til PL i Rio

6. september 2014

Af Jannik Lund Andersen
jla@dhif.dk

Søndag den 7. september er der nøjagtig to år til de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro. I 2015 fordeles en meget stor del af adgangsbilletterne til de Paralympiske Lege, og kampen om de såkaldte kvotepladser er hårdere end nogensinde, da flere og flere lande investerer i idræt til atleter med et handicap.

 

Dansk Handicap Idræts-Forbunds (DHIF’s) landshold har igennem sommeren deltaget ved VM i dressur, EM i atletik og EM i svømning med stor dansk succes, og lige nu afvikles VM i bordtennis i Beijing, Kina, med den danske verdensklassespiller, Peter Rosenmeier, i spidsen for det danske hold.

 

Hele 12 medaljer har atleterne indtil videre taget med sig hjem, og dermed tegner 2014 til at blive et godt år for dansk handicapidræt. Sommerens mesterskaber har dog også vist, at handicapidrættens status uden for Danmarks grænse er vokset markant siden PL i London. Der er kommet langt større fokus, prestige og flere midler hos DHIF’s udenlandske konkurrenter, noget der ikke er sket tilsvarende i Danmark.

 

I 2015 er der pladser på spil i de store danske idrætter ved blandt andet VM i atletik, VM i svømning, EM i bordtennis, World Cups i skydning, EM i ridning og EM i bordtennis, der næste år spilles i Vejle. Foruden disse mesterskaber vil ranglisteplaceringer og opnåede resultater ved forskellige internationale stævner være med til at kvalificere til de Paralympiske Lege.

 

- Vi skal i 2015 fokusere på at præstere til mesterskaberne, så vi allerede i 2015 kan skaffe os så mange kvotepladser, som det er muligt. Al erfaring viser, at jo tidligere vi kan få danske adgangsbilletter til Rio, jo tidligere kan vi udtage atleterne og dermed skabe den ro omkring forberedelserne. Det er vigtigt for at atleterne kan præstere optimalt, siger DHIF’s elitechef Michael Møllgaard Nielsen.

 

Team Danmarks direktør Michael Andersen følger de paralympiske atleter tæt og er optimistisk i forhold til at sikre kvotepladser til Danmark.

 

- Dansk handicapidræt er inde i en god udvikling, hvor vi har etablerede stjerner, som i en årrække har leveret topresultater ved de største internationale mesterskaber. Samtidig er der en række nye talenter på vej, der markerer sig stærkt i øjeblikket. Det giver forhåbninger om, at mange af de paralympiske atleter hurtigt kan kvalificere sig til Rio. Jeg glæder mig til at følge PL-atleterne det kommende år, hvor de tager vigtige skridt frem mod Rio, siger Michael Andersen.

 

DHIF forventer at den danske trup til PL i Rio bliver af samme størrelse som i London i 2012, hvor 28 atleter repræsenterede Danmark i otte sportsgrene.

 

Følg de danske para-atleters kamp for at kvalificere sig til PL i Rio på Facebook: www.facebook.com/handicapidraet

 

 

Om PL i Rio

De Paralympiske Lege i Rio de Janeiro finder sted den 7. – 18. september 2016. Det er den 15. udgave af legene, og det er første gang at Sydamerika er vært for OL og PL, et værtsskab som Rio fik overdraget den 2. oktober 2009 i forbindelse med IOC kongressen i København.

 

De Paralympiske Lege fortsætter sin tempofyldte udvikling. Efter de enorme fremgange i London 2012 og Sochi 2014, satser Rio på at afvikle de største og bedste Paralympiske Lege nogensinde – og inspirere mennesker over hele verden.

 

Omkring 4.350 paralympiske atleter fra mere end 160 lande vil konkurrere om 526 medaljesæt fordelt på 22 idrætter. 1.650 af disse atleter vil være kvinder, hvilket vil være en øgning på næsten 10 procent sammenlignet med London 2012. Der indgår to nye idrætter på programmet: para-kajak og para-triatlon.


Tilbage til Nyheder
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster