Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Fodbold

Special Olympics Nordic Games (SONG) i Aalborg, 4.-6. juni 2004

Fodbold er uden tvivl Danmarks mest populære idrætsgren, og det er der mange gode grunde til. Boldspillet er lige så meget en holdsport, som en konkurrencesport, og henvender sig til alle, som har lyst til at udfordre sig selv både taktisk, teknisk og fysisk. Uanset hvilket mål du har, er omgangen med læderbolden en sjov og spændende idrætsgren med plads til kreativ udfoldelse, samvær og gode stunder. Vi har pt. omkring 700 spillere fordelt på 50 klubber, og vi vil hellere end gerne være endnu flere.

Reglerne

Hvor intet andet er nævnt i reglerne spilles efter de almindelige regler under DBU. Dog afviger Parasport Danmark-reglerne på 2 vigtige områder idet: 1) målspark erstattes med udkast uanset om bolden har været over mållinjen og 2) indkast erstattes med indspark. For øvrige regler se under ”Regler”. Det er godt at have fodboldstøvler på, så man står ordentligt fast, mens det er obligatorisk, at man har benskinner på, så man ikke risikerer at komme til skade.

Konkurrencetyper

Alle deltager sammen i en landsomfattende forbundsturnering, som er opdelt i fire senior rækker og to ungdomsrækker, U-15 og U-19. I seniorrækkerne A-B-C spilles 7-mandsfodbold og i D-rækken spilles 5-mandsfodbold. Holdene divisioneres efter formåen i forhold til forståelsen for spillet samt teknisk og taktisk kunnen. I ungdomsrækkerne inddeles holdene efter alder uden divisionering.

Klassifikation

Spillerne og holdene klassificeres og divisioneres efter formåen i forhold til forståelsen for spillet samt teknisk og taktisk kunnen. Så mens D-rækken er for hold uden taktisk og teknisk kunnen, er A-rækken for hold med en udpræget god taktisk og teknisk kunnen

Hvem kan deltage?

Spillere med udviklingshandicap

Fodbold er en sport for spillere med udviklingshandicap samt spillere med fysisk handicap. Sidder du i kørestol, så kig venligst under idrætten kørestolsfodbold. Har du et udviklingshandicap kan du deltage i den almindelige klubtræning og forbundstræning, men også i fællestræningen med landsholdet, der finder sted fire gange årligt.

Det giver udviklingshandicappede mulighed for at kvalificere og deltage i internationale stævner under den verdensomspændende organisation Special Olympics.

 

Spillere med fysisk handicap

Der findes også fodboldklubber for spillere med fysisk handicap og spastikere (spillere med Cerebral Parese) i Danmark. Der kan være lang afstand mellem disse klubber, men der kommer flere til efterhånden. Kontakt fodboldudvalget for at høre om den nærmeste klub, eller hvordan man sammen med nogle andre kan oprette et nyt hold.

 

Internationalt deltager de bedste spillere med en fysisk funktionsnedsættelse som følge af spastisk lammelse (cerebral parese, CP), en blodprop eller en sen hjerneskade på et dansk fodboldlandshold. Landsholdets mål er VM kvalifikation i 2015 og De Paralympiske Lege i Brasilien i 2016

Fodbold er altså for alle - uanset ambitions- og erfaringsniveau!

 

Download brochure om fodbold for spastisk lammede i powerpoint format her.

Download samarbejdsaftalen her.


 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster