Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt
 

Goalball

Goalball herrer
“Goalball er juvelen i blindesporten og en vigtig bestanddel af de Paralympiske Lege

 

Goalball er et dynamisk og intensivt holdspil for personer med et synshandicap. Goalballspillet er hurtigt og udfordrer spillerne fysisk og mentalt. I goalball er spillernes evne til at kommunikerer og samarbejde væsentlige for oplevelsen og glæden ved spillet.  

Reglerne

En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre spillere på hvert hold. Goalball spilles på en bane på 9X18 meter med et mål på 9 meter i hver ende af banen. Kampe er 2x 12 min. faktisk spilletid. Der spilles med en bold med klokker på 1250 g. Formålet med spillet er, at hvert hold forsøger at score mål hos modstanderen, medens denne forsøger at hindre dette. Bolden skal bevæges langs gulvet, så det er muligt at høre og flytte sig i den retning bolden har for at forhindre en scoring. Spillerne bruger hele deres krop til at forsvare målet med. Goalball spilles efter et regelsæt defineret og besluttet af IBSA internationalt. Se hele regelsættet under "Regler"

 

En spillers udstyr består, udover en tiltapet skimaske, som regel af lange målmandsbukser, langærmede trøjer, knæ-, albue- og hoftebeskytter, samt for kvinderne brystbeskyttere og for herrerne skridtbeskyttere.

Konkurrencetyper

Goalball spilles i rækkerne ungdom, kvinder og mænd. Det er muligt i nationale turneringer og stævner at deltage med mixhold. Internationalt er holdene opdelt for kvinder og mænd. Der spilles en landsturnering (Forbundsmesterskaberne) og vores landshold deltager i internationale turneringer og mesterskaber som EM, VM og PL.

Klassifikation

Goalball er et spil for synshandicappede. Udøverne skal mindst have et synshandicap svarende til klassen B3 for at deltage. De tre klassificeringer er:

 

B1; Ingen lyssans på nogen af øjnene, op til lyssans men manglende evne til at genkende formen af en hånd på nogen som helst afstand eller i hvilken som helst retning.

 

B2; Fra evnen til at genkende en hånd til synsskarphed ved 2/60 og/eller synsfelt på mindre end 5 grader.

 

B3; Fra synsskarphed over 2/60 op til synsskarphed ved 6/60 og/eller synsfelt på mere end 5 grader og mindre end 20

Hvem kan deltage?

Alle med et synshandicap kan spille goalball. Idrætten henvender sig til både børn og voksne på motions- og konkurrenceniveau. Goalball er et holdspil, og spillerne er afhængige af hinanden. Derfor udvikler og udfordrer goalball spillernes sociale og kommunikative egenskaber.

Links

Den internationale sports organisation for blinde – www.ibsa.es

Goalball i Danmark – www.goalball.dk

Internationale Paralympiske Komité - www.paralympic.org/sport/goalball

Goalball i Sverige - www.handikappidrott.se/templates/Workroom.aspx?id=1861

Video


 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster